Kesän hektisin rakentamisen sesonki alkaa olla tältä vuodelta historiaa. Kesällä ja vielä alkusyksystä pistettiin kattoja pystyyn, viimeisteltiin julkisivuja sekä pihamaita, tehtiin avonaisia sekä katettuja terasseja isoimmista kohteista puhumattakaan.

Kohta saapuvat kylmemmät kelit, kovemmat pakkaset ja monen hiihtäjän ja laskettelijan kaipaama pysyvämpi lumi. Ulkorakentaminen pienemmillä työmailla vaipuu talviuneen – joidenkin mielestä ansaittuun sellaiseen.

Suomessa on paljon pientaloja, asuntoja, toimi- ja liiketiloja – moni näistä on kunnostuksen tarpeessa. Hyvin suunniteltu ja valmisteltu remontti nostaa kohteen sekä rahallista että käyttöarvoa.

Remontissa ja sisätiloissa on rakentaja harvemmin sään armoilla. Tämä toki riippuu kohteesta, mutta esimerkiksi pientalon taikka asunnon remontti on helppoa toteuttaa myös talvisaikaan. Jos vielä mahdollista, ilman vakituisia asukkaita. Tässä onkin hyvä vinkki ammattiremontoijille: Myykää remontti sekä ansaittu ulkomaanmatka yhdessä paketoituna!

Edellinen esimerkki ei välttämättä ole mahdollista toteuttaa. Moni kohde on kuitenkin helpompi ja nopeampi saada päätökseen ilman vakituisia asukkaita sekä heidän sinänsä positiiviseen läsnäoloon liittyviä erityisjärjestelyitä.

Loppusyksy, talvi ja alkukevät ovat siis remontoijan kulta-aikaa. Tuolloin tavarantoimittajallakaan ei yleensä ole ruuhkaa, jolloin kohteiden logistisia toimituksia sekä erityistoiveita on helpompi toteuttaa.

Laadukas remontti kasvattaa siis kohteen arvoa sekä ammattirakentajan myyntituottoja. Tämä antaa myös mahdollisuuden yrityksen liikevaihdon vaihteluiden tasaamiseen. Remontti on hyvä asia meille kaikille monessakin asiassa.