Pelletti on puusta ja puun sivutuotteista valmistettu ekologinen polttoaine, jota käytetään lämmitykseen taloissa ja vapaa-ajan asunnoissa. Pellettiä käytetään myös lämmön ja sähkön tuotantolaitoksissa.

Lämmitystarkoitukseen käytettävä pellettitonni vastaa lämpöarvoltaan noin 1,5 tonnia puuta tai noin 500 litraa öljyä. Koska pelletti on täysin uusiutuva energian lähde, se on erittäin ympäristöystävällinen lämmityksen polttoaine verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin, kuten kivihiileen ja öljyyn.

Puukeitaan ammattilaisten vinkki:

Vaikka pelletti onkin polttoaine, se on myös aivan erinomainen eläinten kuivikemateriaali, jonka kosteuden imukyky on aivan eri luokkaa kuin aiemmin kuivikkeena käytetyn sahanpurun kosteuden imukyky. Vaikka pelletin hinta on hieman sahan/kutterinpurua korkeampi, sen teho on puruun verrattuna äärimmäisen hyvä. Pelletti sopii kuivikkeeksi sahanpurua paremmin myöskin sen vuoksi, että sen siivoaminen ja puhtaaseen kuivikkeeseen vaihtaminen on paljon helpompaa ja siistimpää. Kostea pelletti ei myöskään tartu alustaan samoin kuin muut kuivikkeet. Tämän lisäksi pelletti kompostoituu nopeasti mullaksi, joka on erittäin toimiva lannoite viljelyssä.

Puukeidas suosittelee ehdottomasti kokeilemaan pellettiä kuivikkeena perinteisten kuivikkeiden sijaan! Pellettiä myydään tällä hetkellä Oulun Puukeitaalla, osoitteessa Moreenintie 10 sekä Jyväskylän Puukeitaalla, osoitteessa Laukaantie 10.