Oulu

lattialauta 28x140X2050 PP ERIKOISKUIVA MÄNTY

Erikoiskuiva lattialauta tarkoittaa sitä, että puun kosteusaste on saatu alhaiseksi keinokuivauksella. Keinokuivauksen ansiosta puun lujuusaste on parantunut.

4,95 € / jm

Varastossa: Kyllä

Katso tarkemmat toimitusehdot

Erikoiskuiva lattialauta soveltuu hyvin kodin lattiamateriaaliksi. Kuivauksen ansiosta lattia on kestävä. Mäntypuinen lattia on mainio tunnelmanluoja, lisäksi se on kaunis ja kestää käytössä pitkään. Sitä voidaan käyttää myös vapaa-ajan asunnoissa.

  • PAINO: 2.0300
  • KOKO: 28x140
  • LAATU: mänty
  • LEVEYS: 145mm
  • MUUTA TEKNISTÄ: Puulaji: Mänty
  • PAKSUUS: 28mm
  • PITUUS: Vaihtelee myymälöittäin
  • VÄRI: mänty
  • MENEKKI NELIÖTÄ KOHDEN: 7.41

Lattialauta on hyvä asentaa siten, että valo lankeaa lautoihin pitkittäissuuntaisesti. Ennen lautojen asennusta on hyvä takistaa, että alle jäävä koolaus on suora ja tasainen. Tarkistukseen voi käyttää apuna vähintään 3 metriä pitkää lautaa. Jos koolaus on epätasainen, sen voi korjata höyläämällä tai kiilaamalla. Asennus aloitetaan asettamalla ensimmäinen lauta naaraspuoli seinää vasten. Aseta seinän ja laudan väliin kiila, jotta laudalle jää pieni elämisvara, noin 10mm riittää tähän. Koska seinä ei välttämättä ole suora, käytä asennuksen apuna linjalankaa. Ruuvaa tai naulaa ensimmäinen lauta päältä niin lähelle seinää, että naulaus on peitettävissä listalla. Naulaa seuraavat laudat kiinni urospontin sisäkulmaan vinosti. Näin naulaus ei estä seuraavan laudan kiinnittämistä tiivisti. Käytä lautojen tiiviiseen asentamiseen apuna lyöntikapulaa, jotta pontti ei vahingoitu. Viimeiset kaksi lautaa on hyvä kiinnittää yhdessä, sillä yleensä viimeistä lautaa joudutaan halkaisemaan. Jätä myös viimeisen laudan ja seinän väliin 10mm rako.

Erikoiskuivia lattialautoja säilytetään sisätiloissa. Sisätiloissa säilytettyjä erikoiskuivia lattialautoja voidaan asentaa suoraan lattiaan.

Puu lattiamateriaalina on erittäin kestävä ja pitkäikäinen oikein käsiteltynä ja huollettuna. Lattia voidaan tarvittaessa hioa ja käsitellä useita kertoja, jolloin siitä saadaan aina kuin uusi. Mökkilaatuinen lattialauta on täysin käsittelemätön. Lattia on sellaisenaan suoraan käsittelyvalmis eikä sitä tarvitse hioa ennen käsittelyä. Lattia voidaan käsitellä esimerkiksi siihen soveltuvalla kirkaalla lakalla. Kirkas lakka säilyttää puun kauniin ulkonäön, mutta suojaa puun pintaa kulutukselta ja lialta. Puulattia täytyy lakata kolmeen kertaan, jotta lakkapinta säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Muita vaihtoehtoja pintakäsittelyyn on petsaus tai kuultokäsittely, peittomaalaus, vahaus tai öljykäsittely. Öljykäsitelty lattia vaatii hoitoa ja uutta öljyämistä, mutta öljykäsitelty lattia on kaunis ja miellyttävä. Vahaus antaa pinnalle vettä hylkivän, kestävän ja helppohoitoisen pinnan, joka ei lohkeile, hilseile tai halkeile. Kysy lisätietoja pintakäsittelyistä asiantuntevasta maaliliikkeestä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin tuotetiedoissa. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä heti, viimeistään kuitenkin ennen käyttöön ottoa.