Oulu

Terassilauta, helmi-uritettu 28x120 PHL/SHP kyllästetty ruskea

Kyllästetty ruskea terassilauta kestää hyvin rankkojakin sääolosuhteita, ja näin ollen sopii hyvin ulkotiloihin. Painekyllästyksen ansiosta terassilauta pitää hyvin muotonsa ja soveltuu erittäin hyvin terassien, patioiden ja laitureiden rakentamiseen. Helmi-uritetussa terassilaudassa puun pintaan on höyläyksessä tehty urat, jotka eivät ole yhtä tiheät kuin tavallisessa uritetussa terassilaudassa.

1,89 € / jm

Varastossa: Kyllä

Katso tarkemmat toimitusehdot

Terassilautaa voidaan käyttää useisiin eri kohteisiin ulkotiloissa. Pääsääntöisesti kohteet ovat sääolosuhteiltaan vaativia, koska painekyllästys laudan pinnassa estää puuta lahoamasta sekä parantaa tuotteen käyttöikää. Ympärihöylätty kyllästetty puutavara sopii erittäin hyvin melkeinpä kaikkeen piharakentamiseen. Terassilaudan kaikki sivut ovat pyöristetty, joten se on näyttävän näköinen useissa eri käyttökohteissa. Ympärihöylättyä painekyllästettyä puutavaraa voidaan käyttää esimerkiksi terassien ja laiturien rakentamisessa sekä hiekkalaatikoiden ja kukka- ja kompostilaatikoiden rakentamisessa. Helmiuritetussa terassilaudassa laudan pintalappeelle on tehty urat.

  • PAINO: 3.4000
  • KOKO: 28x120
  • LAATU: ruskea täyssärmä
  • LEVEYS: 120mm
  • MUUTA TEKNISTÄ: Puulaji: Mänty, Laatu: Painekyllästetty ympärihöylätty, Väri: Ruskea, Muuta: Painekyllästettyä puutavaraa ei saa polttaa vaan se täytyy hävittää ongelmajätteen tavoin.
  • PAKSUUS: 28mm
  • PITUUS: Vaihtelee myymälöittäin
  • VÄRI: ruskea täyssärmä
  • MENEKKI NELIÖTÄ KOHDEN: 8.33

Ulkotiloihin asennettava painekyllästetty puutavara kiinnitetään aina ruuveilla tai kiinnikkeillä, jotka kestävät kyllästysaineiden sisältämien metallisuolojen ja kosteiden käyttöolosuhteiden aiheuttamat korroosiovaikutukset.

Kaikissa kosteille oloille tai säälle alttiissa kantavissa tai henkilöturvallisuuden kannalta merkittävissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja ruuveja, nauloja tai kiinnikkeitä. Muissa rakenteissa voidaan käyttää kuumasinkittyjä ruuveja ja kiinnikkeitä, kuten esimerkiksi terassiruuveja. Huomioi kuitenkin, että painekyllästetyn puun kestoikä voi olla pidempi kuin kuumasinkityn kiinnikkeen kestoikä.

Älä käytä painekyllästettyä puutavaraa ollenkaan sisätiloissa, sillä painekyllästys saattaa vapauttaa sisätiloihin kemikaaleja.

Painekyllästetty puutavara voidaan säilyttää ulkona, jossa se on kuitenkin hyvä peittää, jotta kyllästeaine säilyttää värinsä. Painekyllästettyä puutavaraa ei suositella säilytettäväksi suoraan maakosketuksessa, sillä maasta irtoava lika ja kosteus voi värjätä tuotteen pintaa. Käytä säilytyksessä alla esimerkiksi rimoja, parruja tai kuormalavoja.

Painekyllästetty puutavara menettää väriään ajan saatossa auringonvalosta ja kosteudesta johtuen, joten siksi sitä olisi hyvä huoltaa ajoittain siihen sopivalla aineella. Oikeanlaisen huollon ansiosta puu pysyy hyvänä ja kauniina pitkään. Terassilauta voidaan käsitellä sävytetyllä tai sävyttämättömällä puuöljyllä, puunsuoja-aineella, joka on kuultava tai peittävä, sekä ulkokäyttöön tarkoitetulla maalilla. Värivirheiden ja juovien estämiseksi käsittele terassilauta aina kokonaan yhdellä kerralla pitkittäissuuntaisesti. Käsiteltävän laudan tulee olla kuiva ja puhdas ennen käsittelyä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin tuotetiedoissa. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä heti, viimeistään kuitenkin ennen käyttöön ottoa.