Oulu

Kyllästetty sahattu parru 100x100 vihreä

Painekyllästyksellä tarkoitetaan sitä, että puu käsitellään sääolosuhteita kestävällä suoja-aineella yli- tai alipaineessa, jolloin kyllästeaine saadaan imeytymään myös puun sisään. Kaikki painekyllästetty puutavara on mäntyä, sillä kuusen painekyllästys ei sen solurakenteesta johtuen onnistu.
5,35 € / jm

Varastossa: Kyllä

Katso tarkemmat toimitusehdot

Painekyllästettyä sahatavaraa voidaan käyttää useisiin eri kohteisiin ulkotiloissa. Pääsääntöisesti kohteet ovat sääolosuhteiltaan vaativia, koska painekyllästys laudan pinnassa estää puuta lahoamasta sekä parantaa tuotteen käyttöikää. Painekyllästettyä sahatavaraa voidaan käyttää esimerkiksi terassien ja portaiden runkopuina, laiturien runkopuina sekä muussa piharakentamisessa. Sahatavara ei ole höylättyä, joten sitä ei suositella käytettäväksi kansilaudoituksena.
  • PAINO: 8.0000
  • KOKO: 100x100
  • LAATU: vihreä
  • LEVEYS: 100mm
  • MUUTA TEKNISTÄ: Puulaji: Mänty, Laatu: Painekyllästetty, Väri: Vihreä, Muuta: Painekyllästettyä puutavaraa ei saa polttaa vaan se täytyy hävittää ongelmajätteen tavoin.
  • PAKSUUS: 100mm
  • PITUUS: Vaihtelee myymälöittäin
  • VÄRI: vihreä
  • MENEKKI NELIÖTÄ KOHDEN: 10

Ulkotiloihin asennettava painekyllästetty sahatavara kiinnitetään aina sinkityillä ruuveilla. Sinkityksellä pyritään estämään ruuvien ruostuminen ja näin ollen puutavaran värjääntyminen ja lahoaminen. Älä käytä painekyllästettyä puutavaraa ollenkaan sisätiloissa, sillä painekyllästys saattaa vapauttaa sisätiloihin kemikaaleja.

Painekyllästetty puutavara voidaan säilyttää ulkona. Se on kuitenkin hyvä peittää, jotta kyllästeaine säilyttää värinsä.

Painekyllästetty puutavara menettää väriään ajan saatossa auringonvalosta ja kosteudesta johtuen, joten siksi sitä olisi hyvä huoltaa ajoittain siihen sopivalla aineella. Oikeanlaisen huollon ansiosta puu pysyy hyvänä ja kauniina pitkään. Painekyllästetty tuote voidaan käsitellä sävytetyllä tai sävyttämättömällä puuöljyllä, puunsuoja-aineella, joka on kuultava tai peittävä, sekä ulkokäyttöön tarkoitetulla maalilla. Värivirheiden ja juovien estämiseksi käsittele puu aina kokonaan yhdellä kerralla pitkittäissuuntaisesti. Käsiteltävän puupinnan tulee olla kuiva ja puhdas ennen käsittelyä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin tuotetiedoissa. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä heti, viimeistään kuitenkin ennen käyttöön ottoa.