Oulu

Lattialauta 28x145 päätypontattu mänty, mökkilaatu

Lattia on päätypontattua, joka helpottaa tuotteen paikalleen asennusta. Terveoksaisessa lattialaudassa sallitaan hieman oksaisuutta, terveoksaisessa männyssä sallitaan oksat, jotka ovat 1/3 osa laudan leveydestä. Terveoksaisessa männyssä oksat ovat kiinteitä ja tuoreen värisiä.
2,48 € / jm

Varastossa: Kyllä

Katso tarkemmat toimitusehdot

Terveoksainen lattialauta soveltuu hyvin vapaa-ajan asuntoihin ja varastoihin, mutta sitä voidaan käyttää hyvin myös kodeissa luomaan tunnelmaa. Terveoksainen lattialauta sopii myös tiloihin, joita ei lämmitetä ympäri vuoden. Mäntypuinen lattialauta on lattiamateriaalina ympäristöystävällinen ja kestävä. Puun oman ominaisen lämmöneristävyyden ansiosta lattia on lämmin ja miellyttävän tuntuinen. Puu materiaalina tuo myös terveellisen sisäilman kotiisi. Laudan päätyponttauksen ansiosta lattia on helppo asentaa eikä hukkaa juuri synny. Sen ansiosta lautaa voidaan helposti myös jatkaa.
  • PAINO: 2.2300
  • KOKO: 28x145
  • LAATU: mökki
  • LEVEYS: 145mm
  • MUUTA TEKNISTÄ: Puulaji: Mänty
  • PAKSUUS: 28mm
  • PITUUS: Vaihtelee myymälöittäin
  • VÄRI: mänty
  • MENEKKI NELIÖTÄ KOHDEN: 7.41
Lattialauta on hyvä asentaa siten, että valo lankeaa lautoihin pitkittäissuuntaisesti. Ennen lautojen asennusta on hyvä takistaa, että alle jäävä koolaus on suora ja tasainen. Tarkistukseen voi käyttää apuna vähintään 3 metriä pitkää lautaa. Jos koolaus on epätasainen, sen voi korjata höyläämällä tai kiilaamalla. Asennus aloitetaan asettamalla ensimmäinen lauta naaraspuoli seinää vasten. Aseta seinän ja laudan väliin kiila, jotta laudalle jää pieni elämisvara, noin 10mm riittää tähän. Koska seinä ei välttämättä ole suora, käytä asennuksen apuna linjalankaa. Ruuvaa tai naulaa ensimmäinen lauta päältä niin lähelle seinää, että naulaus on peitettävissä listalla. Naulaa seuraavat laudat kiinni urospontin sisäkulmaan vinosti. Näin naulaus ei estä seuraavan laudan kiinnittämistä tiivisti. Käytä lautojen tiiviiseen asentamiseen apuna lyöntikapulaa, jotta pontti ei vahingoitu. Viimeiset kaksi lautaa on hyvä kiinnittää yhdessä, sillä yleensä viimeistä lautaa joudutaan halkaisemaan. Jätä myös viimeisen laudan ja seinän väliin 10mm rako.
Normaalikuiva lattialauta säilytetään sisätiloissa. Jos kylmässä ja kosteassa tilassa säilytetty lattia asennetaan huoneenlämpöiseen tilaan, on lattian kosteuden ja lämmön annettava tasaantua ennen asennusta mielellään ainakin kaksi viikkoa.
Puu lattiamateriaalina on erittäin kestävä ja pitkäikäinen oikein käsiteltynä ja huollettuna. Lattia voidaan tarvittaessa hioa ja käsitellä useita kertoja, jolloin siitä saadaan aina kuin uusi. Lattialauta on täysin käsittelemätön. Lattia on sellaisenaan suoraan käsittelyvalmis eikä sitä tarvitse hioa ennen käsittelyä. Lattia voidaan käsitellä esimerkiksi siihen soveltuvalla kirkaalla lakalla. Kirkas lakka säilyttää puun kauniin ulkonäön, mutta suojaa puun pintaa kulutukselta ja lialta. Puulattia täytyy lakata kolmeen kertaan, jotta lakkapinta säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Muita vaihtoehtoja pintakäsittelyyn on petsaus tai kuultokäsittely, peittomaalaus, vahaus tai öljykäsittely. Öljykäsitelty lattia vaatii hoitoa ja uutta öljyämistä, mutta öljykäsitelty lattia on kaunis ja miellyttävä. Vahaus antaa pinnalle vettä hylkivän, kestävän ja helppohoitoisen pinnan, joka ei lohkeile, hilseile tai halkeile. Kysy lisätietoja pintakäsittelyistä asiantuntevasta maaliliikkeestä.
Pidätämme oikeuden muutoksiin tuotetiedoissa. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä heti, viimeistään kuitenkin ennen käyttöön ottoa.