Oulu

Ympärihöylätty painekyllästetty 21x95 PHL/SHP vihreä

Ympärihöylätyllä tarkoitetaan sitä, että puun kaikki sivut on höylätty, jolloin puun pinnasta on saatu sileä. Painekyllästyksen ansiosta se myöskin kestää hyvin rankkojakin sääolosuhteita, ja näin ollen sopii hyvin ulkotiloihin. Painekyllästyksen ansiosta puu pitää myös hyvin muotonsa.

1,05 € / jm

Varastossa: Kyllä

Katso tarkemmat toimitusehdot

Painekyllästettyä ympärihöylättyä puutavaraa voidaan käyttää useisiin eri kohteisiin ulkotiloissa. Pääsääntöisesti kohteet ovat sääolosuhteiltaan vaativia, koska painekyllästys tuotteen pinnassa estää puuta lahoamasta sekä parantaa tuotteen käyttöikää. Ympärihöylätty kyllästetty puutavara sopii erittäin hyvin melkeinpä kaikkeen piharakentamiseen. 21mm paksuista kyllästettyä käytetään erilaisiin koristeluihin. Sitä käytetään listan tavoin peittämään rakoja, mutta siitä voidaan tehdä esimerkiksi näyttäviä säleikköjä terasseille ja ikkunoiden eteen. Myös erilaiset ristikot pihakoristeluun onnistuvat tästä tuotteesta hienosti.

  • PAINO: 2.0000
  • KOKO: 21x95
  • LAATU: vihreä
  • LEVEYS: 95mm
  • MUUTA TEKNISTÄ: Puulaji: Mänty, Laatu: Painekyllästetty, Väri: Vihreä, Muuta: Painekyllästettyä puutavaraa ei saa polttaa vaan se täytyy hävittää ongelmajätteen tavoin.
  • PAKSUUS: 21mm
  • PITUUS: Vaihtelee myymälöittäin
  • VÄRI: vihreä
  • MENEKKI NELIÖTÄ KOHDEN: 10.53

Ulkotiloihin asennettava painekyllästetty puutavara kiinnitetään aina ruuveilla tai kiinnikkeillä, jotka kestävät kyllästysaineiden sisältämien metallisuolojen ja kosteiden käyttöolosuhteiden aiheuttamat korroosiovaikutukset.

Kaikissa kosteille oloille tai säälle alttiissa kantavissa tai henkilöturvallisuuden kannalta merkittävissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja ruuveja, nauloja tai kiinnikkeitä. Muissa rakenteissa voidaan käyttää kuumasinkittyjä ruuveja ja kiinnikkeitä, kuten esimerkiksi terassiruuveja. Huomioi kuitenkin, että painekyllästetyn puun kestoikä voi olla pidempi kuin kuumasinkityn kiinnikkeen kestoikä.

Älä käytä painekyllästettyä puutavaraa ollenkaan sisätiloissa, sillä painekyllästys saattaa vapauttaa sisätiloihin kemikaaleja.

Painekyllästetty puutavara voidaan säilyttää ulkona, jossa se on kuitenkin hyvä peittää, jotta kyllästeaine säilyttää värinsä. Painekyllästettyä puutavaraa ei suositella säilytettäväksi suoraan maakosketuksessa, sillä maasta irtoava lika ja kosteus voi värjätä tuotteen pintaa. Käytä säilytyksessä alla esimerkiksi rimoja, parruja tai kuormalavoja.

Painekyllästetty puutavara menettää väriään ajan saatossa auringonvalosta ja kosteudesta johtuen, joten siksi sitä olisi hyvä huoltaa ajoittain siihen sopivalla aineella. Oikeanlaisen huollon ansiosta puu pysyy hyvänä ja kauniina pitkään. Painekyllästetty tuote voidaan käsitellä sävytetyllä tai sävyttämättömällä puuöljyllä, puunsuoja-aineella, joka on kuultava tai peittävä, sekä ulkokäyttöön tarkoitetulla maalilla. Värivirheiden ja juovien estämiseksi käsittele puu aina kokonaan yhdellä kerralla pitkittäissuuntaisesti. Käsiteltävän puupinnan tulee olla kuiva ja puhdas ennen käsittelyä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin tuotetiedoissa. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä heti, viimeistään kuitenkin ennen käyttöön ottoa.